donderdag 5 februari 2009

Vergadering verkeerscomité 6 januari 2009


Aanwezig : Els De Smet, Inge Grimmonprez, Yves Tytgat, Wim Van Den Berghe
Afwezig: Marianne Bouckhout, Bettina Van Cronenburg, Annick Van De Velde
Verslag: Kristof Collyn

Agendapunten: Planning ‘Zichtbaar in het verkeer
Vervolg – uitwerking resterende activiteiten
Varia

. Planning ‘Zichtbaar in het verkeer’:
Wim plant deze activiteit van maandag 19 tem vrijdag 23 januari. We zullen kinderen belonen die fluorescerende kledij of voorwerpen gebruiken om beter zichtbaar te zijn. Kristof ontwierp een beloningskaart. Bedoeling is per dag een andere tekening te gebruiken. Zo proberen we de kinderen te stimuleren de verschillende kaartjes te verzamelen. Deze worden tussen 8.00 en 8.25 aan de poorten uitgedeeld. Op de hoofdschool aan voor- en achteringang, op de wijkschool aan chalet en containerklas. We maakten reeds een taakverdeling op en hebben vooral op de wijkschool nood aan extra hulp. Wim spreekt de leerkrachten aan, Veerle doet een oproep op de volgende OC vergadering van 12-01.

Maandag 19-01

1 à 2 leerkrachten
+ Inge

1 leerkracht
+ . . . . . . . . . ?

Dinsdag 20-01

1 à 2 leerkrachten
+ Yves

1 leerkracht
+ . . . . . . . . . ?

Woensdag 21-01

1 à 2 leerkrachten
+ Inge

1 leerkracht
+ Els en Veerle

Donderdag 22-01

1 à 2 leerkrachten
+ Inge

1 leerkracht
+ . . . . . . . . . ?

Vrijdag 23-01

1 à 2 leerkrachten
+ . . . . . . . . . ?

1 leerkracht
+ . . . . . . . . . ?


.
Vervolg – ‘Verkeersspel’:
Wim sprak de papa van Jouri en Attina Peteryns aan en op maandag 30 maart stelt transportfirma SLOCK voor een halve dag een vrachtwagen ter beschikking (waarvoor onze hartelijke dank). Zo kunnen we de kinderen visueel en lijfelijk tonen hoe groot de dode hoek van een vrachtwagen werkelijk is. De kinderen die zich in de dode hoek bevinden kunnen een rood blad vasthouden

terwijl de zichtbare kinderen een groen blad hebben. Nadien wordt de positie van de vrachtwagen en de dode hoek met krijt op de speelplaats getekend. Er wordt ook gezorgd voor een foto die achteraf nog van pas zal komen. Wim spreekt verder af met papa Peteryns.
Het geplande fietsparcours verplaatsen we naar de week van de zwakke weggebruiker half mei.

. Vervolg – ‘Week van de zwakke weggebruiker’:
Hier bruist het nog van de losse ideeën. We willen zeker de zones waar je niet mag stilstaan of parkeren afbakenen door middel van . . . Hier zijn er meerdere mogelijkheden. Gekleurde doeken, krijt, afspannen met paaltjes en linten. We willen de kinderen ook creatief aan het werk zetten. Ook hier enkele ideeën: verkeersborden maken, beloningen en bestraffingen voor chauffeurs ontwerpen, enz.

We laten al deze gedachten rijpen en komen hier volgende vergadering op terug.

Datum volgende vergadering: dinsdag 3 maart 2009

Geen opmerkingen: